Tuesday, 4 August 2015

Idea Kreatif....Guna Kasut Anda...

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Banyak hari juga saya menyepi, sebabnya sedang pindah rumah. Rumah masih berselerak dan badan pun letih. Idea pun kurang bernas. Nak mengarang satu ayat pun makan masa berjam-jam. 

Artikel kali ini khas Buat Qaseh Vee ... Pn Paridah ... JR's Blog ... Norazimah ... Teratak Bunda ... Tukang Kebun ... Aniey Yusoff  dan lain-lain pembaca blog ini.

Inilah lagi satu cerita....opss...salah lah pula... Inilah lagi satu idea kreatif yang dibuat sendiri oleh mak saudara sebelah suami saya. Di dalam artikel sebelum ini be;iau menggunakan semula alat pembersih (vacuum cleaner) untuk gubahan bunga beliau...  

Kali ini kasut anak beliau pula yang menjadi bahan idea kreatif. Tanaman hiasan yang digunakan juga dari jenis yang tahan lasak dan tidak mudah mati. Kesian kat pokok tu kan...? Kena cium bau bekas kaki siapa agaknya....

Bagus juga idea ini pada pandangan saya. Bukan apa, sudahlah kita beli mahal-mahal. Jadi apalah susahnya kalau kita gunakan semaksimum mungkin. Barulah nilai wang yang kita keluarkan masa membeli kasut akan berbaloi.

Jom Guna Semula Apa Yang Boleh Digunakan


12 comments:

  1. TQ POST N3 DIDIKASIKAN UTK KAK N KWN2 YG LAIN...HEHE..HEH...SUKANYA HATI.
    IDEA BERTANI YG KREATIF NI...KALAU TANAMAN BOLEH HIDUP DLM KASUT YG XDIPAKAI LAGI,,XSALAH MENCUBANYA.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya sebenarnya nak praktikkan cara nak pautkan dgn blog kawan2 lain...

      Betul tu Pn Paridah...jom kita bertani...dapat juga menambah oksigen

      Delete
  2. Kreatif....terima kasih sudi berkunjung ke blog akak :-))

    ReplyDelete
  3. Pindah rumah memang penat.

    Masih banyak lagi nak mengemas?

    Comel bila diselit sini sana kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Banyak lagi nak kena kemas...buat sikit-sikit...daun pokok bunga banyak yang dah melecur.

      Delete
  4. cukuplah sekali saya tlg my kaka pindah rumah , seksa ... terima kasih tujukan pada saya . tak sangka lak . heheheee ... org yg kreatif , beri apa pun kat dia , mmg menjadi dan cantik ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang penat....kena buat dan kemas relax-relax...kalau tak penat lagi berganda.

      Delete
  5. Pindah rumah mmg penat, rasanya sthn yk hilang, hi hi..
    Wow...mmg kreatif sggh ni, aduhai...tk penah terfikir tau..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang lerih pindah rumah...nak nyusun pula erhari-hari baru siap...

      Delete
  6. Baguslah idea guna semula begini :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya....kredit untuk mak saudara saya...

      Delete

Terima Kasih Dia Atas Komen Anda...