Monday, 28 March 2016

Segmen Rumah Kedai Ber 'Pokok'

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera 

Tarikh Tutup Penyertaan : 10 April 2016


Nak tengok siapa yang boleh teka di manakah gambar ini diambil. Nyatakan jawapan dalam ruangan komen di entri ini berserta url entri anda. Selain itu, semua blog blogger yang menyertai segmen ini akan tersenarai dalam bloglist khas bagi segmen ini bermula 15 April 2016 sehingga 15 Mei 2016.



Tips :

Rumah kedai di atas masih di dalam Malaysia.

Lokasinya terletak di kawasan yang terkenal dengan aktiviti membeli belah.

Pantun Petunjuk :

Dari Malam Sampai Ke Siang,
Mata Terbuka Tak Mahu Lena ,
Jika Di Kedah Ada Kubur Panjang,
Di Kelantan Pula Kita Ada Apa...?


 Syarat Penyertaan

  1. Wajib Follow Blog Saya.... Fida Z Ein
  2. Buat Satu Entri. Tajuknya : Segmen Rumah Kedai Ber 'Pokok'
  3. Salin (Copy) Gambar Di Entri  Segmen Rumah Kedai Ber 'Pokok' Ke Dalam Entri yang Anda Buat dan Buat Pautan (Backlinks) Ke Entri Ini Semula.
  4. Hanya 1 Tekaan Pertama Dengan Jawapan yang Betul Sahaja Akan Mendapat Hadiah. Lain-lain penyertaan akan dapat cenderahati yang biasa-biasa sahaja tetapi buatan sendiri ya...

25 comments:

  1. Yg pasti kakak tak dpt teka - blur langsung tak boleh agak:)
    Kepada yg dpt atau mahu cuba meneka bolehlah join segmen ini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Kak Zakie... tips nya saya akan bagi dalam bentuk pantun....jap lagi saya kemaskini blog...

      Delete
    2. Heee... baca pantun tu macam tahu pulak kakak dek ada perkataan diberi..
      Tapi tak tahu lah betul ke tidak:)

      Delete
    3. Nanti dah confirm...Akak bagi jawapannya yer...betul atau salah...kita tau jawapannya nanti pada 11/04/2016

      Delete
  2. menarik segmen ni ramai yg nk sertainya tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harapnya la Pn Paridah....setakat ni belum lagi...hehehe

      Delete
  3. Rasa dah ada jawapan kena buat entri dulu ye, inshaAllah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya ka...tak sabar nak tunggu jawapan dia...hehehe

      Delete
  4. kaknokr pun blur jugak ni fida tpi akan cari jwapam jugak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dalam pantun tu ada tips dah....yang pasti di negeri Kelantan...nama tempat tau Kak Nor

      Delete
  5. Alaa, susahla nk join sbb blogging ngn phone jer, tk tau camane cara nk linkkan dia. Tapi gmb dia mmg seriosly cantik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala...betul juga Kak Nor...saya kalau guna handset berpinar juga mata nak membelek....

      P/S : akak copy sahaja alamat url tu...

      Delete
  6. Alaa, susahla nk join sbb blogging ngn phone jer, tk tau camane cara nk linkkan dia. Tapi gmb dia mmg seriosly cantik.

    ReplyDelete
  7. rasanya saya tahu jawapannya tapi dah terlewat pula ... bkn rezeki ni ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Belum lewat lagi la Qaseh....tarikh tutup pun belum

      Delete
  8. Nak jawab kat komen ni je boleh tak? Hihihihi... Punye la malas nak update blog. Sorry ye saya lambat follow blog awak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh LS...dah ada jawapan ker....hehehe

      Delete
  9. Jarang gi Kelantanlah Fida...manalah nak taunya huhu...

    ReplyDelete
  10. join juga

    http://harumankasehvee.blogspot.com/2016/04/segmen-rumah-kedai-ber-pokok.html

    jawapan ... RANTAU PANJANG .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akhirnya....Qaseh ada jwpnnya....nantikan jawapan sebenar....

      Delete
  11. Replies
    1. Tak apa aida....kalau ada bagitau yer

      Delete
  12. Belum kesampaian sampai kat kedai ni lagi hehehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Diana...Kedai ni betul-betul di tepi jalan...payah nak parking kereta....saya pun ambil gambar ni dari dalam kereta semasa jem....

      Delete

Terima Kasih Dia Atas Komen Anda...